23. november 2021

Forskning i Dystoni

Undersøgelse af Seksualitet og dystoni

 

Referart af: Sandra Theil Sørensen

Til D-Days (Det europæiske dystoni møde afholdt af Dystonia Europe) 2021 som blev afholdt virtuelt, blev der presinteret en ny undersøgelse. Som vi håber i vil være med i

 

I et par år har Dystonia Europe haft det der hedder Dystonia Survey (Dystoni undersøgelse). Det er undersøgelser, hvor du som dystoni patient kan hjælpe forskere med af undersøge et specifikt emne inde for dystoni.

Denne her gang handler det om, om dystoni kan have en effekt på, det at være i et forhold og om seksualitet. Undersøgelsen er lavet af Katarzyna Smilowska og Daniel Van Wamelen. De er begge forskere med stor interesse for bevægelses forstyrrende sygdomme.

Målet med undersøgelsen er at undersøge om dystoni har nogen indflydelse på ens sex liv og, hvis det har, hvordan man som lærer kan håndtere problemet.

Det tager cirka 15-25 minutter. Undersøgelsen er helt anonym, hvilket vil sige, at ens personlige oplysninger ikke bliver gemt. Dog vil vi rigtig gerne gemme, hvilket land du kommer fra da det er noget der kan hjælpe undersøgelsen. Når man er færdig med undersøgelsen kan man intaste sit navn og email og få en kopi af undersøgelsens resultater.

Man kan ændre den ellers engelske undersøgelse til dansk hvor man så kan svarer på spørgeskemaet. Man kan være med i undersøgelsen indtil slutningen af året.

Man kan finde undersøgelsen ved enten at gå på Dystoni Europes hjemmeside https://dystonia-europe.org/ hvor du finder undersøgelsen under Activities -> Projects -> Dystonia Survey.

Du kan også følge linket her så kommer du direkte ind til undersøgelsen.

https://surveys.dystonia-europe.org/survey/list

Vi håber at så mange som uligt vil være med til undersøgelsen, da det både hjælpe med at fremme dystoni, men også hjælper de forskere vi er så heldige er interesserede i dystoni.